2 de gen. 2009

Testimonis de cooperants internacionals a Gaza (Palestina)

Hola a tots i totes, estic bé. En estat de xoc. Igual que un milió i mig de persones. Hem decidit quedar-nos. No hi ha periodistes europeus per explicar la matança, deliberada, anunciada, coneguda, mastegada, consultada i realitzada amb l’acceptació de tots els nostres governs. Tota la nit han continuat bombardejant. Fa 10 minuts una altra vegada, és aleatori. És un cop d’estat cruel contra un govern democràticament escollit. La franja, tancada durant dos anys, sense medicaments, ni electricitat, a més és massacrada des de l'aire. Avui no tenim aigua. Des de fa una setmana no hi ha pa. Els periodistes estan bloquejats a l'altre costat de la frontera.

Qui vol continuar essent còmplice d'Israel. Una salutació a Moratinos des de Gaza. Ahir al telenotícies de TV3 en directe, em van tallar. Seguien insistint en mentir. No és un atac contra Hamas. És un atac contra un milió i mig de civils. Indiscriminat.

Abraçades. Aquí teniu el meu telèfon palestí, crideu-me quan vulgueu, envieu-ho a tot el món.

Alberto


PER A DIFUSIÓ IMMEDIATA:

Cooperants Internacionals que treballen en defensa dels Drets Humans a Gaza testifiquen sobre els esdeveniments de les últimes hores:

27 de desembre de 2008, Ciutat de Gaza:

Cooperants i activistes del Moviment Internacional de Solidaritat estan essent testimonis dels atacs de l'exèrcit israelià sobre la població de Gaza. Aquests testimonis tenen una rellevància especial, ja que durant els últims mesos l'exèrcit israelià ha denegat l'entrada a nombrosos mitjans de comunicació i agències internacionals de cooperació. Hi ha pocs testimonis de la matança que s'està vivint.

Alguns d'ells son els integrants del projecte: "Free Gaza" (www.freegaza.org), un grup d'observadors internacionals de drets humans, polítics, membres de diverses ONGs i periodistes que han obert, amb el suport de centenars de donacions de tot el món, una via humanitària per mar per connectar Xipre amb el port de Ciutat de Gaza. A través d'aquesta via lliuren medicaments als hospitals de la franja i pretenen sensibilitzar la comunitat internacional sobre les conseqüències humanes del bloqueig de Gaza:

"Durant els atacs, estava al carrer Omar Mukhtar i he estat testimoni de com un llançagranades queia a 150 metres de mi. Hi havia gent intentant socórrer a les víctimes d'un altre atac, i el llançagranades ha atacat els voluntaris que socorria els ferits. La situació en els hospitals és dramàtica. Ambulàncies, camions i cotxes estan treballant al mateix temps en el trasllat dels ferits als hospitals i a alliberar llits als hospitals traslladant els malalts a les seves cases. En el dipòsit de cadàvers no hi ha espai. Falta sang per fer transfusions. Acabo d’adonar-me que entre tots els civils assassinats avui estava la mare d’un bon amic del camp de Jabalya. " Eva Barlett (El Canadà) del Movimient de Solidaritat Internacional.

"Tots els hospitals de la franja de Gaza estan saturats de ferits, i no hi ha ni medicines ni capacitat per tractar-los. Avui estem assistint a crims contra la humanitat i a una violació sistemàtica dels Drets Humans. El món ha d'actuar ara i intensificar les crides al boicot, a la desinversió i les sancions contra Israel; els governs han de passar de la condemna d'aquests atacs a obligar a Israel a acabar amb el bloqueig de Gaza. " Alberto Arce (Espanya) del Moviment de Solidaritat Internacional.

"El dipòsit de cadàvers de l'Hospital de Shifa no té espai pels cadàvers que van arribant. Hi ha parts de cossos distribuïts per tot l’hospital"- Dr. Haidar Eid, (Palestí, de Sud-àfrica) Professor d'Estudis culturals i socials de la Universitat Al Aqsa de Gaza.

"Les bombes van començar a caure quan els nens estaven tornant de l’escola. Vaig sortir fora i em vaig trobar un nena terroritzada de poc més de 5 anys que va saltar als meus braços. " Sharon Lock (Austràlia) del Moviment de Solidaritat Internacional.

"És terriblement trist. Aquesta matança no portarà seguretat ni permetrà formar part a l’Estat d'Israel de l’Orient Mitjà. Les crides a la venjança ja s'escolten a tot arreu" Dr Eyad Sarraj- Presidente del Centre de Salut Mental de la franja de Gaza.

"Mentre parlo, ells han esfondrat un edifici a 200 metres d'aquí. Hi ha fum a tot arreu. Aquest matí he anat a l'edifici del costat d'on visc a Rafah que ha estat destruït. Dues excavadores estaven netejant la zona. Pensaven que ja havien trobat tots els cossos però quan hem arribat, n’han trobat un més". Jenny Linnet (El Regne Unit) Moviment de Solidaritat Internacional.

Cooperants Internacionals que poden ser contactats a la Franja de Gaza:
Alberto Auró, (Espanyol, Anglès): 972 59 8786094Dr.
Eyad Sarraj (Àrab i Anglès) 00972599400424
Ewa Jasiewicz, Coordinador de Free Gaza (Polac, Àrab i Anglés)00972598700497
Dr. Haider Eid, Sud-Africà (Anglès i Àrab) - +972 59 9441766
Sharon Lock- Australiano (Anglès) - +972 59 8378945
Vittorio Arrigoni- Italian (Italià) - +972 59 8378945
Fida Qishta- Palestinian (Anglès i Àrab) +972 59 9681669
Jenny Linnel- British (Anglès) - +972 59 87653777
Natalie Abu Shakra- Lebanese (Àrab i Anglès) 0598336 328
Eva Bartlett, Canada (Anglès) 0598-836308

Luca Gervasoni
NOVA - Social Innovation Centre
Peace Building and Active Nonviolence co director
Office: +34 934 049 085
Cell Phone: +34 699 48 48 09
Skype: lucanonviolence
luca@novacis.org
www.nova.cat
--
Alberto Arce
www.freegaza.org
www.palsolidarity.org
www.thebilbaoinitiative.org
www.iecah.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada