4 de gen. 2009

Borrador de MOCIÓ als plens dels Ajuntaments catalans

En els últims dos anys, la situació de la població palestina s’ha vist agreujada fins a l’extrem, no només han patit el dur i criminal assetjament que els condemnava a una mort lenta per falta d’abastiment, medicines, etc. Sinó que en aquests moments es produeix una nova agressió, mes crua encara, amb el bombardeig de l’exèrcit israelià i la invasió del territori de la Franja de Gaza. La tragèdia que viu la població palestina d’aquest territori presenta unes xifres de més de 400 morts i més de 2000 ferits en els primers dies de gener de 2009, la majoria dels quals són població civil.

Després de les eleccions al Parlament Palestí, el 2006, en les que Hamas va guanyar la majoria de manera absolutament neta (segons tots els observadors internacionals presents a tot el procés), Israel ha castigat de manera cruel i infame a la població palestina i encara que determinats governs i institucions europees han intentat treballar a favor de la pau i en contra del càstig a la població, el cert és que la Unió Europea i el govern espanyol han mantingut una política continuista d’Estats Units i d’Israel, condemnant a la totalitat de la població palestina a càstigs col·lectius i individuals, al tancament de territoris, a l’expulsió, a la destrucció de les collites, a la imposició del bloqueig econòmic, etc. I en aquests moments l’assassinat impune de dones i nens. En la pràctica el bloqueig a Gaza ha significat la creació d’un Ghetto palestí amb el fi de doblegar a la seva població i acabar amb la resistència palestina a la política sionista de neteja ètnica que porta a terme des de la creació de l’Estat d’Israel.

En el nostre país existeix una important població àrab que sent com a seves les agressions del seu poble germà, molts d’ells són veïns dels nostres pobles. Per això, ningú millor que els gestors dels ajuntaments i els polítics locals, sempre en contacte amb la gent, per intuir la tristesa que es deriva d’aquesta situació.

Les organitzacions de la societat civil dels nostres pobles estem engegant una campanya de Solidaritat amb la població de Gaza, solidaritat que s’aixeca a nivell mundial davant la magnitud de la massacre, amb l’objectiu d’exigir als nostres representants legals que no es quedin muts, que denunciïn i no permetin la impunitat Israeliana.

Per tot això es proposen per a un acord en el ple municipal els següents punts:

1.- La declaració de “Ajuntament solidari amb Gaza”, que comporta una condemna expressa de la situació de bloqueig i invasió de la Granja de Gaza i de la catàstrofe humanitària que es preveu, així com l’organització de diverses accions solidàries dins de la campanya.

2.- Sol·liciti la Generalitat i al Govern espanyol el trencament dels acords preferents amb Israel, en totes les àrees –econòmiques, culturals, educatives, etc-.

3.- Traslladar a la Generalitat i al Govern espanyol aquest acord, amb l’expressa petició de que denuncií i condemni l’agressió a Gaza, així com que denuncií a Israel per la seva actitud criminal a Gaza davant del Tribunal Internacional de la Haya.

4.- Que es denuncií i exigeixi a Israel el compliment de la resolucions de les Nacions Unides (La Resolució 194 sobre el “Dret al retorn”; la 242 sobre la retirada de l’exèrcit israelià dels territoris ocupats; la Resolució 181, la 3236, la 3279 etc.)

5.- Fer públic l’acord, mitjançant el corresponent comunicat a la premsa i enviar-lo als impulsors de la Campanya “Trenquem el bloqueig a Gaza!” a Palestina així com també a la Xarxa Solidària contra la Ocupació de Palestina.


Vic, a 4 de gener de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada