31 de gen. 2009

Exposicio fotogràfica "Imatges d'un conflicte. Pobles sota ocupació" al bar El Gravat de Vic

L'associació Cultura, Pau i Solidaritat Haydée Santamaría us convida dijous 5 de febrer a les 19:00h a la inauguració de l'exposició fotogràfica "Imatges d'un conflicte. Pobles sota ocupació" que estarà exposada al bar "El Gravat" de Vic fins a finals de febrer. L'exposició consta de 17 fotografies captades a Palestina, Líban i Iraq en els últims anys. La presentació serà a càrrec de Manuel Tapial, cooperant en els camps de refugiats palestins al Líban i autor d'algunes de les fotografies exposades.


SINOPSI DE L'EXPOSICIÓ:
Des de la primer a meitat del segle XX el Pròxim Orient no ha deixat de canviar la seva estructura organitzativa a gust dels països occidentals dins de la política colonial heretada des del segle XIX. Primer van ser el Regne Unit i França els que van marcar les fronteres dividint-se els territoris. Posteriorment, i a través de governs complaents amb les polítiques nord-americanes, Estats Units no ha deixat d'influir decisivament a la zona tenint Israel com a principal aliat.

La mostra de fotografies exposades va ser presa en diferents moments del començament del segle XXI. Les peces tenen com a denominador comú les restes d'una civilització mil•lenària avui dia reprimida, assassinada o obligada a viure com a refugiats en els camps de concentració més grans i cruels que hi ha hagut des de la Segona Guerra Mundial.

Aquestes fotografies ens introdueixen a Iraq, Palestina i el Líban.
Iraq amb un govern tutelat pels Estats Units i devastat amb més de 5 milions de refugiats en 6 anys d'ocupació.
Palestina com un territori ocupat pel sionisme amb més de 6 milions de refugiats en 61 anys de conflicte i sense estat ni esperança de ser-ho després dels últims esdeveniments a Gaza on es van bombardejar totes les seus del futur Estat Palestí.
Líban com un país on la seva societat, després de 30 anys de conflictes, ha après a viure en una treva aparent estant en el punt de mira de l'Estat sionista d'Israel i que acull a 400 mil palestins que desitgen tornar a la seva terra des de l'any 1948 i que encara no veuen la llum en l'horitzó.

Aquesta exposició pretén cridar l'atenció sobre una part de la societat àrab que, abandonada per tots, sofreix i crida demanant ajuda a les societats occidentals adormides perquè pressionin als seus governs i no siguin còmplices dels genocidis en els que estan sotmesos tants milions d'àrabs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada