25 de gen. 2009

Leganés amb el poble palestí

Els nostres companys de l'Associació Cultura, Paz y Solidaridad Haydée Santamaría de Madrid ens han fet arribar aquest comunicat en motiu de la manifestació prevista pel pròxim dimarts 27 de gener a les 19:00h a Leganés amb sortida a la Plaza de los Cabezones.

LES ORGANITZACIONS QUE HEM CONVOCAT AQUESTA MANIFESTACIÓ ENS DIRIGIM AL POBLE DE LEGANÉS PER EXPRESSAR LA NOSTRA PROTESTA MÉS ROTUNDA PELS BOMBARDEIGS I L'OCUPACIÓ PER PART D'ISRAEL DE LA FRANJA DE GAZA.

El 27 de desembre de 2008, el govern de l'Estat d'Israel va llançar una operació militar contra el territori de Gaza.
El 29 de desembre de 2008, el Ministre de Defensa israeliana, Ehud Barak, va afirmar que l'Estat d'Israel havia iniciat una guerra "sense treva".
L'operació, denominada "Plom fos", ha estat d'una brutal violència, molt superior a la de totes les hi ha hagut des de l'ocupació dels territoris palestins per part d’Israel el 1967 i que recorda a la terrible matança i a la destrucció que van provocar els sionistes a tota Palestina al llarg de 1948 per "netejar-la" de palestins. El govern d'Israel va anunciar al començament d'aquesta nova ofensiva que després d'una primera fase aèria, vindria un atac terrestre, i així va ser, aquest va començar el 3 de gener.
A data d'avui podem parlar de 1.220 morts, més del 50% dones, nens i ancians, i 5.350 ferits.
Les imatges que han recorregut el món són demolidores i expliquen clarament l'horror sofert pel poble de Gaza. Matances de famílies completes, cases destruïdes, camps cremats, tota la infraestructura pública i administrativa destruïda, les canalitzacions d'aigua, els hospitals i ambulàncies, les mesquites, els col•legis, les escoles i magatzems de les Nacions Unides. Tot arrasat.
Però els crims contra Gaza ja vénen d'abans. Des de l'any 2000 fins que va començar aquesta ofensiva, l'exèrcit israelià ja havia matat 3.000 palestins, d'aquests 634 eren nens. Hem de dir que Gaza és com un gran camp de concentració de 345 km quadrats, envoltats amb filferros electrificats i amb vigilància militar amb ordres de disparar a tot aquell que s'apropi a menys de 6 metres de la tanca.
I a més, Gaza sofria un embargament des de les últimes eleccions palestines de 2006 malgrat que tots els organismes internacionals ho van avalar com un procés net, no va ser l'esperat i el desitjat per l'anomenada Comunitat internacional. El resultat va ser un dur bloqueig i el tancament de fronteres imposat per Israel i un embargament financer decretat per la Comunitat internacional.
El preu que se'ls imposava als palestins per la pau i la seguretat era lliurar-se a la presó i a la colonització, i renunciar al seu dret a defensar la seva terra.
Perquè el que busca Israel amb tots aquests càstigs col•lectius als palestins és que acceptin el seu estatus de ciutadans de segona a Israel i ciutadans sota ocupació a Cisjordània i Gaza. I els quatre milions i mig restants que continuïn repartits pels diferents camps de refugiats pel món.
Israel va destruir mig Líban fa dos anys. Europa, fonamentalment, va aportar els diners per a la seva reconstrucció. Ara ja parlen del cost de la destrucció de Gaza. Però ningú no parla de la vulneració sistemàtica de les lleis internacionals per part de l'Estat d'Israel.
Els demòcrates del món no podem continuar mirant cap a cap a l’altre costat. No podem continuar ignorant que ara i en aquests moments s'està cometent un genocidi al poble palestí.
Ens hem de preguntar: Per què Israel pot bombardejar oficines de l'ONU, matar civils, destruir ciutats, fer detencions massives a temps indefinit i sense seny? Per què pot cometre assassinats selectius i aplicar la tortura com a norma en els seus interrogatoris? Per què pot utilitzar les bombes de fòsfor blanc i altres armes prohibides per les lleis internacionals? Per què pot incomplir de forma sistemàtica totes les resolucions de Nacions Unides i no té cap sanció internacional?
No sols que no té cap sanció internacional sinó que la Comissió Europea aprova un tractament preferencial en les relacions amb Israel.
La impunitat del govern d'Israel és la prova de la complicitat d'organismes internacionals en aquestes matances des de fa 60 anys.
Per tot lo comentat anteriorment, exigim als nostres governs que escoltin els seus ciutadans i exigeixin responsabilitats a l'Estat d'Israel pels seus actes.
Sols exigim que es compleixin les lleis internacionals.
Igual que a l'Iraq se li va imposar que havia de pagar els costos de la guerra a Kuwait, Israel ha de pagar els costos de la reconstrucció de Gaza.
I igual que el Tribunal Penal Internacional va jutjar altres crims contra la humanitat, és hora que l'Estat d'Israel se senti a la banqueta.
Exigim al nostre govern que actuï en aquest sentit, ja que el Tribunal Penal Internacional resulta dels estatuts adoptats pel Tractat de Roma del 17 de juliol de 1998 que Espanya ha firmat i ratificat i que vigeix des de l'1 de juliol de 2002.
No és necessari recordar que la creació d'aquesta jurisdicció penal internacional, materialitza un dels objectius de l'ONU.
El preàmbul del Tractat exposa les finalitats de la jurisdicció pels Estats signants, com demostren els paràgrafs que a continuació esmentem:
"...Tenint present que, aquest segle, milions de nens, dones i homes han estat víctimes d'atrocitats que desafien la imaginació i commouen profundament la consciència de la humanitat...
Reconeixent que aquests greus crims constitueixen una amenaça per a la pau, la seguretat i el benestar de la humanitat...
Afirmant que els crims més greus de transcendència per a la comunitat internacional en el seu conjunt no han de quedar sense càstig i que, a tal finalitat, cal adoptar mesures en el pla nacional i intensificar-se la cooperació internacional per assegurar que se sotmeti efectivament a l'acció de la justícia.
Decidits a posar fi a la impunitat dels autors d'aquests crims i a contribuir així a la prevenció de nous crims...
Recordant que és haver d'exercir de tot Estat la seva jurisdicció penal contra els responsables de crims internacionals..."

El Tractat subratlla la importància del respecte dels drets fonamentals durant les guerres, entén que cap impediment formal pot obstaculitzar l'enjudiciament dels culpables en quant es constitueixen les infraccions, i recorda que és un deure dels Estats.
Per tant, exigim el reconeixement de totes les víctimes d'aquesta matança, perquè els palestins també són humans. I exigim la reparació a les víctimes i que se'ls pagui el dany causat i que es jutgi als criminals.

Perquè no volem ser còmplices, no callem i cridem fort i amb ràbia:
NO EN NOM NOSTRE
SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ
PER UNA PAU JUSTA A PALESTINA!

Firmat: Federación Local de Asociaciones de Vecinos de Leganés, Ciudadanos por el Cambio, Asociación Dinamo Alternativa Social, Haydee Santamaría, PSOE, IU, PCE, CCOO Comarca Sur y UGT Comarca Sur, MPDL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada