3 de gen. 2009

Comunicat urgent al Govern espanyol

Els signants d'aquest comunicat, pertanyents al món de la Cultura, declaren la seva indignació per la imatge falsa i distorsionada que s'està donant del conflicte palestí-israelià. El detonador de la violència és l'ocupació israeliana. Israel segueix avançant i envaint territoris dels palestins enlloc de replegar-se les fronteres del 67. Està humiliant, deté, fereix i mata, tots els dies a nens, dones i homes per tot Cisjordània. Hi ha bloqueig en ciutats com Nablus i Hebrón, des de fa 8 anys i incursions de l'exèrcit totes les nits. Gaza és un camp de concentració assetjat per terra, mar i aire des de fa molt temps. Als palestins els fan caure les cases, se'ls nega l'aigua, la llum, el pas als hospitals, a les escoles, als horts... mentre la Comunitat Internacional ho permet. Israel és el país que més incompleix les resolucions de l'ONU, que menys respecta els Drets Humans. Ja el 6 de novembre passat, Israel va treure una normativa que prohibia l'entrada a Gaza d'informadors estrangers, és aquesta la llibertat d'expressió que la Comunitat Internacional recolza? Israel és un país ocupant que exerceix pràctiques de terrorisme d'estat.

Exigim, en nom de l'ètica i la moral, a la Comunitat Internacional que enviï forces d'interposició, i obligui a negociar per aconseguir una pau justa, amb la creació de dos Estats i que Israel faci caure el mur.

Els signants estem en contra de l'ús de la violència de totes les parts i exigim al nostre govern "llamar a consulta" a l'ambaixador Espanyol a Israel fins que es detingui l'ofensiva criminal cap a Palestina, com a prova contundent del rebuig que sentim per les accions desmesurades de l'atac israelià, i que negociï l'entrada d'informadors internacionals a tota la zona.

FIRMAT:

Javier Bardem, Rosa Mª Sardá, Emilio Gutierrez Caba, Veronica Forqué, Fernando Colomo, Iciar Bollaín, Juan Diego Botto, Pilar Bardem, Fernando Guillén Cuervo, Mercedes Sampietro, Benito Zambrano, Lola Dueñas, Genma Cuervo, Ana Fernandez, Silvia Abascal, Laia Marull, Dani Guzmán, Natalia Dicenta, Isabel Ordaz, Vicky Peña, Ruth Gabriel, Paul Laverty, Dafne Fernandez, Ramón Pons, Marina Rossell, Javier Ruibal, Carmen París, Luis Pastor, Mercedes Ferrer, Javier Corcuera, Mercedes Lezcano, Pilar Ordoñez, Gerardo Olivares, Ana Rossetti, Carlos Bardem, Rosa Regás, Alberto Comesaña, Vampirella, Beatriz de la Gandara, Javier Coronas, Álvaro Longoria, Ana Arias, Yoima Valdés, Julia Trujillo, Lidia San José, Manuel Gallardo, Paca Gabaldón, Claudia Gravi, Ana Mª Barbani, Olga Rodríguez, Lourdes Guerra, Juana Ginzo, Mónica Cano, Cristina Narea, Judith Mateo, Beatriz Bergamin, Esmeralda Grao, Vicky Luna, Inés Morales, Ana Garrido, Ana Lezcano, José Infante, Esther García, Juanma Pagazaurtundua, Fernando Íñiguez, Alicia Rosell, Francisco Cenamor, Ricardo Gómez, Antonio Polo, Lucía Álvarez, Muhsin Al-Ramli, Jordi Gratacòs i Rigall, Jesús Eguía Armenteros, Juan Millares Alonso, Mateo de Paz, Aurora Alcrudo de Andrés, Rosa Fuster, Pedro Ordóñez, Lola Cordón, Luis Luna, Lourdes de Abajo, Sónnica Yepes, Teresa Cortes, Elena Folle, Gloria Muñoz, José Antonio Ortega, Pep Molina, Vicens Lozano, Carola Perez, Ana Rodríguez, Tenorio Sánchez, Julio Mas Alcaraz, Pilar Casas Villodre, José Ramón Ripoll, Bruno Galindo, Bahia Bakala

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada