5 de gen. 2009

4000 persones a la concentració contra els atacs israelians a Gaza

Unes 4.000 persones ens varem concentrar ahir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per denunciar la massacre perpetrada per l'exèrcit israelià a Gaza i per proposar un boicot a l'estat d'Israel i els seus productes. La crida la van fer la Comunitat Palestina de Catalunya i la Plataforma Aturem la Guerra. Les mateixes organitzacions han convocat una MANIFESTACIÓ dissabte vinent que començarà a les 5 de la tarda a la Plaça Universitat de Barcelona.

La concentració va començar amb un minut de silenci en record als 60 nens morts a Gaza. El secretari de la Comunitat Palestina de Catalunya, Àlex Hino, va fer la primera intervenció denunciant que no estem davant d'un conflicte entre Estats sinó davant una política d'extermini deliberat i sistemàtic de neteja ètnica contra el poble palestí, amb la complicitat d'Estats Units i les potències europees. Va denunciar que les fronteres estan tancades privant a la població del més elemental: aliments, medicaments, energia... Després de comparar aquesta política d'extermini col.lectiu amb la del nazisme va demanar que els governs català, espanyol i europeus pressionin les autoritats israelianes perquè renunciïn al règim de l'apartheid al qual tenen sotmesa la població palestina. Hino també va criticar l'ONU per afavorir els interessos israelians, menysprear els palestins i obeir als Estats Units. Seguidament Francesc Tubau, de la Plataforma Aturem la Guerra, va llegir el manifest on es denunciava la massacre provocada per l'exèrcit israelià a Gaza i es va demanar al govern espanyol que detingui el seu comerç d'armes amb Israel i a la Generalitat que suspengui les seves relacions comercials amb Israel.

Durant l'acte es van poder escoltar crits de "Israel assassina", "Visca Palestina" i altres denúncies de la massacre a Gaza, de la complicitat dels diferents governs amb la situació i de recolzament al poble palestí.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada