22 de gen. 2009

Buscats per genocidi. Advocats contra denúncies de crims de guerra

Neix a internet una eina online de "els més buscats". Es tracta de la pàgina web Wanted.org.il. A través de la web podràs conèixer les cares dels responsables dels crims de guerra comesos en l'ofensiva a Gaza i, també, els càrrecs que se'ls imputen.

El més curiós del cas no és la iniciativa en si, sinó que la pàgina web encarregada de promoure el procés legal d'altres càrrecs israelians per crims de guerra ha estat promoguda des d'Israel.

La pàgina, encara en construcció, recull les fotografies de 10 rostres coneguts, des d'alts càrrecs del Govern de Tel Aviv com el primer ministre Ehud Olmert o els ministres Tzipi Livni i Ehud Barak fins els responsables de les Forces Armades com el responsable de l'Estat Major Gabi Ashkenazi.

Es demana que qualsevol que tingui informació sobre quan sortirà algun sospitós de les fronteres israelianes, informi immediatament. En la web s'hi troba la direcció postal de La Haya, seu del Tribunal Penal Internacional ( The Prosecutor. POBox 19519. 2500 Hague. Netherlands), un número de fax (+31 70 515 8 555) i una direcció de correu electrònic aparentment vinculat a una institució judicial (otp.informationdesk@icc-cpi.int).

Els responsables del projecte pretenen així poder jutjar per crims de guerra als responsables de la massacre que ha costat la vida a més de 1.200 palestins a la Franja de Gaza i més de 5.000 ferits.

Més informació aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada