3 de febr. 2009

Protesta davant el partit de bàsquet Barça - Maccabi Tel Aviv, dijous 5 de febrer

Després que l’Estat israelià hagi deixat 1.300 morts a Gaza, 400 d’ells nens, el dijous que ve, Maccabi Tel Aviv, el principal equip israelià de bàsquet, jugarà al Palau Blaugrana. Alguns pensaran, 'no podem separar l’esport de la política'? Doncs l’Estat israelià no pensa així. L’any 2006 Israel va matar més de mil persones amb l’atac al Líban. L’any següent, quan Maccabi anava a jugar a Nova York, el Ministeri d’Afers Estrangers d’Israel va aprofitar l’ocasió per “millorar la imatge del país”, i per “atreure més turistes i animar persones d’origen jueu a immigrar a Israel”, segons la Israel News Agency.

L’Estat d’Israel farà servir el partit del dijous per intentar rentar-se la cara després de la matança a Gaza. Volem que Maccabi perdi el joc de bàsquet al camp. Però també volem que Israel perdi el seu joc d’imatge. Anirem per fer sentir la veu de solidaritat amb el poble palestí, per dir que no oblidem.

S’estan organitzant unes accions pacífiques per mostrar el nostre rebuig a Maccabi, el dijous 5 de febrer a partir de les 20:15h. Està previst que un grup de gent entri al partit per cridar “Visca el Barça, Visca Palestina” i perquè hi hagi més banderes palestines que israelianes. Fora del Palau, hi haurà banderes palestines i la pancarta que va encapçalar la gran manifestació per Palestina del 10 de gener.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada