14 de febr. 2009

Avui, dia de solidaritat amb Gaza a Vic

ACTES PREVISTOS PER AVUI A VIC:

PLAÇA DE LA CATEDRAL
16:00h – Benvinguda, lectura del manifest i te solidari
16:10h – Lectura de cartes dels nens refugitats
16:30h – Concert de Nabil Mansour, cantautor català-palestí
17:00h – Lectura de poemes de Mahmud Darwish

CENTRE COMUNITARI DEL REMEI
18:00h – Projecció de la pel.lícula palestina “Domicili Privat”

CASAL CLARET
20:00h – Xerrada “Palestina. 61 anys d’ocupació” a càrrec del Dr. Sami Mahmud Abdul Jawad i Manuel Tapial

LA TORRATXA
22:00h – Concert de ‘Marc Puigdomènech’ i ‘Inumazigh’


MANIFEST D'OBERTURA:
La Impunitat d'Israel. Una nova forma de totalitarisme?

Són ja 61 anys d'ocupació, de matances, d'extermini d'un poble. Sabra i Chatila, Yan Junis, Jenin....

Des de l'any 1951, desenes de resolucions de l'ONU han estat reiteradament incomplertes per l'Estat d'Israel sense que s’hagi produït cap sanció, bloqueig ni intervenció militar de forces per la pau.

Amb tristesa, durant el mes passat, vèiem com Gaza patia els atacs més durs dels últims 30 anys sense que, de moment, la Comunitat Internacional hagi resolt cap condemna ni cap sanció a l'Estat d'Israel.

Tot els que hem participat activament en les manifestacions de Barcelona, o a qualsevol altra part del món, ens hem desmuntat en veure com els partits (que en teoria són progressistes i que tenen el poder a la majoria d’aquestes ciutats) censuraven la paraula “Genocidi” fent-la canviar pel terme “massacre” amb la finalitat de no incomodar més del compte a “l’estat amic” i, sens dubte, per no sentir-se còmplices del que, d'alguna manera, estaven recolzant: un Estat terrorista que practica l'Apartheid des de fa 61 anys i que és la continuïtat del sistema colonial dels anys 50.

Ens han mostrat dues cares: la primera, aplaudint unes eleccions lliures i democràtiques a Palestina, resultant implacables pel seu joc net davant dels ulls de milers d'observadors internacionals. I, la segona, censurant el govern (democràticament escollit) per no ser afins a les idees d’occident. Tot això, fa que Europa al complet no tingui cap autoritat moral de donar lliçons de democràcia. Serà la decaiguda de la vella Europa? Estarem davant un nou sistema totalitarista en procés de definició?

Dos anys de bloqueig a Gaza, amb la permissivitat i complaença d'Europa. On és la dignitat política i humana dels nostres polítics?

Perquè som ciutadans. Perquè volem exercir de ciutadans. I perquè tenim la capacitat de decidir. Des d’aquest acte, cridem al boicot a tots els productes d’Israel i, una vegada més, convidem als nostres polítics a trencar qualsevol tipus de relació: econòmica, educativa, militar, o de qualsevol altre tipus, amb Israel. Cridem a la ruptura de relacions amb un estat confessional, racista i que ja fa 61 anys que està practicant un Genocidi calculat, amb la complicitat de EE.UU. i Europa. El manteniment de qualsevol tipus d'acord (sigui d'intercanvi comercial o de qualsevol altre tipus) amb Israel és immoral i fa als governs de la Generalitat , de l'Estat Espanyol i d'Europa còmplices de Genocidi.

Per reafirmar-nos en l’aposta pel Boicot a Israel, només hem de recordar els anys 80 quan a Sud-àfrica, sota règim de l’apartheid, existien ciutadans de diferents categories depenent de la raça. A través de campanyes de boicot a nivell internacional es va aconseguir afeblir l’economia i el règim de l’apartheid fins a fer-lo desaparèixer. Avui, Nelson Mandela, és el referent de tota aquella lluita. Una cosa similar és el que està passant a l’estat d’Israel avui. On, pel fet de no ser jueu, es restringeixen els drets de ciutadania i no es respecten els drets humans

Des de l'organització del “Dia de solidaritat amb Gaza” de Vic volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble palestí i el seu legítim dret a la resistència davant l'ocupació. Des d'aquí, neguem que Israel exerceixi de qualsevol tipus de “legítima defensa” sinó que practica un terrorisme d’estat. Només fa falta veure la Història dels últims anys per adonar-se’n: l’ocupació del Líban, Síria i Palestina. Afirmem també que l'únic camí per a la pau és el reconeixement del dret al retorn dels refugiats, l’acabament de l'ocupació i la compensació a les víctimes, així com també, la creació d'un tribunal especial que jutgi per “Crims contra la Humanitat i Genocidi” a tots els alts comandaments militars i representants polítics amb responsabilitat en matances i persecució als territoris ocupats.

Visca la lluita del poble palestí!!

Avui tots som Palestins!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada