24 de febr. 2009

Israel, culpable de crims contra la humanitat

El Tribunal Internacional sobre la Infantesa afectada per la Guerra i la Pobresa de la Missió Diplomàtica Internacional Humanitària RWANDA 1994 ha comunicat a la comunitat internacional la primera sentència internacional contra els crims de la humanitat i el genocidi sobre la infantesa palestina de la Gaza.

Aquest tribunal, compost per 14 fiscals internacionals de drets humans d'11 països (9 d'Amèrica llatina, 1 de l'Àfrica i 1 d'Àsia), denuncia "els crims aberrants i l'avenç sistemàtic de l'infanticidi contra els nens i nenes de la Gaza, per part de l'exèrcit israelià, on ha violat totes les Convencions Humanitàries de Ginebra, totes les Declaracions Internacionals de Drets Humans, i ha usat com a mètode de guerra l'atac sobre la població civil".

La sentència està integrada per les proves dels atacs sobre la població infantil palestina i la violació a les lleis internacionals i de l'Estatut de Roma, amb testimonis de nens i mares, recopilats des de Gaza, acompanyat de les firmes i peticions de milers de persones d'Amèrica Llatina, Espanya i Europa, l'Àfrica i Àsia.

El Tribunal Internacional sobre la Infantesa afectada per la Guerra i la Pobresa assenyala que la infantesa palestina a Gaza "ha viscut sota el genocidi de les bombes, de les metralletes, i de la utilització com a escuts humans dels nens per part de l'exèrcit israelià," on hi ha 700.000 nens i nenes "que van ser sotmesos a matances, assassinats, a crims contra la humanitat, al genocidi, al bloqueig humanitari, segrest i a la destrucció de de les seves escoles, de les seves llars, de les seves famílies, de les seves cases".

La condemna recorda un total de 6.600 de morts i ferits durant els 22 dies que ha durat l'operació militar israeliana contra Hamás al territori palestí. Els ferits, ascendeixen 5.320, entre els quals hi ha 1.855 nens i 795 dones. Tenint en compte, també, que uns altres 55.000 palestins han hagut de desplaçar-se de les seves llars pel conflicte. "Suficients proves de la perpetració de les pitjors atrocitats que ha viscut la infantesa palestina a Gaza, un camp de concentració, un camp de matances, on sumen mes de 280 nens morts i mes de mil nens ferits, xifra que augmenta dia a dia, un nou genocidi com el de Bòsnia, el de Rwanda, el de Txetxènia", afirma el Tribunal.

Sergio Tapia, President del Tribunal Internacional sobre la Infantesa afectada per la Guerra i la Pobresa: "Si no podem combatre els Crims contra la Humanitat, almenys els denunciem perquè no es cometin en silenci".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada