10 de març 2009

ERC de Taradell diu no a la proposta d'aeroport corporatiu

Ara mateix acabem de rebre un comunicat de premsa d'ERC de Taradell on es mostren clarament contraris a la construcció de l'aeroport corporatiu perquè diuen que no respon al model de poble ni de comarca que es defensa des d'ERC. Aquí el podeu llegir:

ESQUERRA DIU NO A LA PROPOSTA D'AEROPORT CORPORATIU

El grup municipal d’ERC-AM a Taradell va assabentar-se, tot just el passat dimecres, de la possible ubicació d’un aeroport corporatiu, d’inversió privada, a la zona del Colomer, prop del nucli urbà de Mont-rodón.

Atenent a aquest fet, el grup d’Esquerra va realitzar una reunió ahir dilluns, en la que es va expressar una unànime posició contrària al projecte d’aeroport proposat pel Consell Comarcal d’Osona.

Entenem que aquest projecte, per totes les implicacions que suposa, no respon al model de poble ni al model de comarca que defensem des d’Esquerra. Ni des del punt de vista social, ni econòmic, ni territorial.

Per coherència diem NO al projecte d’aeroport, i refermem la voluntat de continuar essent claus en la defensa d’un model de poble equilibrat i sostenible. En aquesta mateixa zona, la nostra actuació ha estat decisiva per preservar zones amenaçades per altres infraestructures, com ara un polígon, una fàbrica de pinsos o un creixement urbanístic desmesurat del mateix nucli de Mont-rodón. I mai, en cap d’aquests casos, hem cedit a cap tipus de pressió, en coherència amb el nostre model de poble.

Entenem que la nostra posició es referma no solament per les conviccions del nostre grup, sinó també pel rebuig al projecte que han expressat tant a nivell institucional com particular moltes persones de Taradell i de municipis veïns.

Esquerra Taradell

D'altra banda, ahir dilluns, Tona va aprovar una moció contra la construcció de l'aeroport empresarial al municipi veí de Taradell

Tona no està d'acord en què l'aeroport empresarial se situï al nucli de Mont-rodon de Taradell, ja que afectaria una part del seu terme municipal. Així ho diu el text d'una moció aprovada aquest dilluns amb el vot favorable dels regidors dels grups de CiU i Tona Futur que formen part del consistori. En el text, aprovat en un ple extraordinari d'urgència, es destaca el caràcter 'elitista' d'aquest tipus de transport i es denuncia que una instal·lació d'aquestes característiques pot provocar 'greus molèsties' a la població que resideix 'a les proximitats'. Una quarantena de veïns contraris al projecte van assistir al ple extraordinari on es va aprovar la moció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada