18 de juny 2009

Participació a la 10a Marató Poesia en Acció

El dissabte 20 de juny tindrà lloc a Barcelona la 10a MARATÓ POESIA EN ACCIÓ, una jornada lúdica i de reflexió en què hi participaran una cinquantena d'escoles vingudes de Catalunya.



Es tracta d'una marató d'11 hores en la que es podrà veure un recital poètic solidari juntament amb els alumnes guardonats amb el X Premi de Poesia en Acció. Al llarg de la jornada s'aniran succeint actuacions musicals i d'arts escèniques, així com un dinar multicultural. L'Associació Cultura Pau i Solidaritat Haydée Santamaría, convidada pel col.lectiu Poesia en Acció, projectarà un breu documental sobre el camp de refugiats Ein El-Hilewh i tindrà, durant tot el dia, un estand informatiu on es facilitarà informació de primera mà sobre la situació dels refugiats al Líban. En el mateix estand, s'hi podran adquirir productes elaborats, per col.lectius de dones, dins dels camps de refugiats. Val la pena destacar, també, l'exposició de dibuixos "Palestina i Iraq. Una visió de Kalvellido i Azagra" amb quadres repartits pel Jardí Romàntic de l'Ateneu Barcelonès.

Els beneficis que s'obtinguin d'aquest acte aniran destinats a un projecte que l'Associació Cultura, Pau i Solidaritat Haydée Santamaría portarà a terme al camp de refugiats palestins Ein El-Hilweh del Líban. Es tracta d'un casal d'estiu destinat a nens i joves refugiats dins d'aquest camp.

Prop de cent mil persones s'aglutinen en un quilòmetre quadrat situat en els afores de la ciutat de Sidón, al sud del Líban. El camp es troba rodejat per un mur que impedeix la lliure entrada i sortida dels habitants, obligats a haver de transitar pels quatre accessos que controla l'exèrcit libanès; patint així contínues humiliacions. Més del 60% dels habitants del camp de refugiats Ein El-Hilweh són nens i joves que tenen la seva infància condicionada d'una banda, per les limitacions que el propi camp de refugiats té (sanitat, educació, seguretat...) i de l'altra, per les limitacions que el govern libanès imposa als refugiats (dificultat d'accés al mercat laboral, militarització de la zona...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada